Bewustwording door de jaren heen, dat is hoe ik dit proces zou noemen. Als oud-leerling en cliënt van Barbelo ben ik diep onder de indruk geweest van haar manier van lesgeven, van haar sessies en van haar als persoon. Ik heb haar zelden moe gezien, zelden verward en ze had altijd heel veel oordeelloosheid in haar manier van zijn. Misschien is dit wel de eigenschap die ik het meest in haar heb bewonderd. Ik zag het als iets magisch en stiekem doe ik dit nog steeds een beetje. Ondanks dat ik al jaren het Masterjaar bij haar wilde volgen, lukt dit niet vanwege omstandigheden.

Nu ben ik erg dankbaar dat ik het afgelopen jaar alsnog een klein deel van het Masterjaar heb mogen proeven. Dit heeft me de kracht van Barbelo laten zien. Barbelo zei altijd dat het Masterjaar de kers op de taart van haar opleiding was en nu begrijp ik waarom. Ook kan ik de magie van Barbelo terugvinden in haar boek, dit boek wat ze eigenlijk al jaren leeft en beoefent.

In dit boek omschrijft ze bijvoorbeeld geweldloosheid. In eerste instantie zou men kunnen denken: ‘spreek geen kwaad, doe geen kwaad en denk geen kwaad’. In dit achtvoudige pad van bewustzijn heb ik geleerd dat het grootste geweld dat ik in mijn leven had gepleegd naar mezelf is geweest en dit is een thema waar ik nog steeds mee bezig ben. Ik heb dankzij dit prachtige boek geleerd om liefdevol met mezelf om te gaan, nog beter gezegd, vanuit zelfliefde beter mijn grenzen aan te geven. Mezelf niet meer door negatieve gedachten naar beneden te halen en minder kritisch met mezelf om te gaan.

Daarnaast heb ik geleerd en gevoeld dat de oefeningen die in dit boek staan mij enorm hebben geholpen om rust in mijn lichaam te vinden, en heb ik veel minder pijnklachten ten gevolge van mijn auto-ongeluk. Voordat ik aan dit pad van bewustwording begon was ik vaak nog in het donker en had ik daar ook een sterke mening over. Nu heb ik inmiddels geleerd, dat alles precies op het juiste moment komt en dat je gedragen wordt door de oneindige kennis van het universum.

Barbelo heeft de beste hypnotherapie opleiding die er in Nederland is neergezet en heeft mede daardoor het honderden mensen mogelijk gemaakt om nog verder te komen op hun pad naar bewustwording en dus in hun hart. Ze is de meest inspirerende vrouw die ik heb ontmoet en ik ben dankbaar dat ik zo een mooi en liefdevol mens heb mogen hebben aan mijn zijde.

Alev Satilmis, dec 2021, hypnotherapiedurna.nl